Fikri Haklar Hukuku
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 1/B-a maddesinde sahibinin hususiyetini taşıyan ilim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar veya sinema eserlerinden oluşan her nevi fikir ve sanat mahsullerine “eser” deneceği ifade olunmuştur. Bu tanım uyarınca bir fikri ürünün eser sayılması için meydana getirenin özelliklerini yansıtması ve kanunda sayılan eser kategorilerinden birine dahil olması gerekmektedir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nunda sayılan eser kategorileri şunlardır:
İlim ve Edebiyat Eserleri, Musiki Eserleri, Güzel Sanat Eserleri, Sinema Eserleri ile Kanunun 6. maddesinde “İşlenme ve derlenmeler” başlığı altında ve diğer eser türlerinden ayrı olarak düzenlenen İşleme Eserlerdir.
Büromuz, eser sahiplerini, mali ve manevi hakları konusunda bilgilendirmekte, tecavüz halinde ileri sürülebilecek talepler ve davaları takip etmekte ve Fikri Mülkiyet Hakları alanında uluslararası düzenlemeler ışığında güncellenmiş bilgileri hukuki danışmanlık hizmeti olarak sağlamaktadır.